Addlebrained

Ezek vannak

Címkefelhő

Látogatottság

http://filmshit.blog.hu/ http://csibefasz.com/ http://subba.blog.hu/ http://addlebrained.blog.hu/

2009.12.18. 17:40 ADDLE-TEAM

Česko

Ha minden ország ilyen liberális lenne,nem lenne gond és mindenki békében élne.Ez sajnos soha nem fog megtörténni.(reméllem igen)
Prága
Január 1-jétől nem büntetik Csehországban, ha valaki bizonyos kábítószereket kis mennyiségben saját használatra magánál tart.
A kábítószerek “kis mennyiségének” pontos nagyságáról hétfőn döntött a kormány. Bizonyos
 drogok használatát a január 1-jén életbe lépő új büntetőtörvénykönyv engedélyezi.
A kormány döntése alapján a “kis mennyiség” heroin esetében legfeljebb 1,5 gramm, kokainnál legfeljebb 1 gramm, a pervitinnél pedig 2 gramm. Marihuánából maximum 15 grammot tarthatnak maguknál a csehek januártól. Hasisnál a felső határ öt gramm, ecstasy esetében négy tabletta, míg az LSD esetében 5 adag.
Daniela Kovárová igazságügyi miniszter szerint a mennyiségek meghatározásánál a kormány a bí
róságok eddigi gyakorlatából indult ki. Az említett mennyiség az, amelynél a bíróság elnéző volt, s nem alkalmazta a drogtartást eddig teljesen tiltó törvényt.
A cseh kormány egy hete tárgyalt először erről a témáról, de végleges döntés akkor nem született. A kemény drogok – tehát a heroin és a kokain esetében – a kormány javaslata eredetileg két grammot engedélyezett volna
de az e heti, újabb szakértői egyeztetések alapján ezt az adagot másfél grammra csökkentették.
Az igazságügyi és a belügyi tárca vezetője ugyanakkor feladatul kapta, hogy fél éven belül értékeljék ki, milyen hatással volt ez a törvénymódosítás a kábítószer-használatra, illetve az azzal összefüggésbe hozható törvénysértések alakulására.
A megengedettnél nagyobb mennyiségű dr
og tartása bűncselekménynek fog számítani, amiért akár két év börtönt is kaphat az illető.

Oszd meg és uralkodj!

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://addlebrained.blog.hu/api/trackback/id/tr171607317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása