Addlebrained

Ezek vannak

Címkefelhő

Látogatottság

http://filmshit.blog.hu/ http://csibefasz.com/ http://subba.blog.hu/ http://addlebrained.blog.hu/

2010.01.17. 12:39 DUDMAN

Föld körüli pályára állítottak egy karosszéket

Harmincezer méter magasra küldött fel egy ártatlan, piros karosszéket egy brit reklámügynökség. A Space Chair Project a japán Toshiba megrendelésére készült; a szék útját egészen a megsemmisülésig több videokamera rögzítette; ebből készült a márka új reklámfilmje. A héliumos léggömb maradványait utóbb megtalálták az amerikai Nevada sivatagában.

 

Toshiba Space Chair Project

A Toshiba, illetve a londoni Grey ezzel joggal követelheti magáénak a „minden idők legmagasabban készült nagyfelbontású reklámfilmje” címet. A film lényege persze a 2010-ben debütáló kamera, illetve az LCD teevízió reklámozása volt, ám az internetes fórumokon megnőtt az érdeklődés a karosszék iránt is. De hiába: a látszólag átlagos karosszék valójában egyedi gyártással készült, több mint 2500 fontos költséggel, hogy megfeleljen a szövetségi légügyi igazgatóság előírásainak.

Toshiba Space Chair Project werkfilm

Az ötlet nem teljesen eredeti: 2004-ben Simon Faithfull brit képzőművész Escape Vehicle No. 6. címmel már elkészített egy hasonló videót. Ő az Artists Airshow nevű rendezvény alkalmával egy konyhaszéket utaztatott a légkör széléig, harminc kilométeres magasságba. A Toshiba utóbb azt állította: a brit művész a mostani reklámot készítő csapatnak is tagja volt.

Oszd meg és uralkodj!

Szólj hozzá!

Címkék: egyéb kepek 1. jutub hét híre amit kuldtek a nap .....


A bejegyzés trackback címe:

https://addlebrained.blog.hu/api/trackback/id/tr491679024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása