Addlebrained

Ezek vannak

Címkefelhő

Látogatottság

http://filmshit.blog.hu/ http://csibefasz.com/ http://subba.blog.hu/ http://addlebrained.blog.hu/

2009.12.21. 17:42 ADDLE-TEAM

Ja voll

 

Megtaláltak az egykori auschwitz-birkenaui koncentrációs tábor bejárata fölé erősített hírhedt náci jelmondat feliratát, amelyet pénteken loptak el ismeretlen tettesek - közölte a lengyel rendőrség. A lopás egy "megszállott gyűjtő" megrendelésére történhetett.

"Elmondhatjuk, hogy az öt férfi egyike sem tagja valamely neonáci csoportnak...Kétségkívül nyereségvágyból raboltak. Később leszünk abban a helyzetben, hogy eldönthessük: megrendelésre vagy saját kezdeményezésből követték el a bűncselekményt" - mondta krakkói sajtótájékoztatóján Andrzej Rokita körzeti rendőrfőnök arról az öt férfiról, akik a gyanú szerint pénteken ellopták az auschwitzi koncentrációs tábor bejárata fölötti, vasból készült "Arbeit macht frei"  (A munka szabaddá tesz) feliratot.

ausw

Az öt elkövető korábban volt már büntetve rablás miatt. A 20 és 39 év közötti férfiakat vasárnap este vették őrizetbe a lengyel tengermelléki Gdyniában, illetve a Visztula menti Wloclawekben. Nem tanúsítottak ellenállást. Krakkóba szállították és előzetesen már ki is hallgatták őket.

A felirat is előkerült, egy erdőben rejtették el az ország északi részében. A rendőrség közlése szerint a tettesek a feliratot röviddel a rablás után három darabra vágták, mert egy darabban nem tudták elrejteni.forrás  INDEX.HU

 

Oszd meg és uralkodj!

Szólj hozzá!

Címkék: hét híre amit kuldtek


A bejegyzés trackback címe:

https://addlebrained.blog.hu/api/trackback/id/tr71613909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása